Phooey Fun House

This slideshow requires JavaScript.

Now, even more recycled fun can be had in Melbourne-based Phooey Architects’ shipping container playground, which revamps four shipping containers and other reclaimed materials into an attractive yet functional activity centre, designed to provide kids living in South Melbourne’s public housing with safe spaces to create art, dance and play.

Called the Skinners Playground, it is a low-cost, zero-waste project, using an array of recycled materials that range from the windows to the fasteners. Nothing is lost nor tossed: the playground’s structural and decorative components (such as stair railings, balconies and overhangs) derive from carefully sliced pieces of the original containers. All the interior spaces have openings, either offering views to the outside or to a well-placed sandpit. There’s even a bed of weeds that catches rainwater. It seems like a project with its heart in the right place – a kid-centric space and structure that can allow the community’s children to take an active part in building upon their imaginations.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s